top of page

Snorkelen

Snorkelen is een watersport waarbij men zwemt of drijft in het water met een duikbril en snorkel met het gezicht naar beneden gericht. De snorkelaar haalt adem door de snorkel en kijkt naar het onderwaterleven door een duikbril. Meestal draagt men bij het snorkelen vinnen, ook wel flippers genoemd. Het is mogelijk om snorkeldiploma’s te behalen.

 

Een snorkelaar kan ook kort onder water duiken door een hap lucht te nemen en vervolgens naar beneden te zwemmen. Een veelgebruikte snorkeltechniek om dit te doen is de zogenaamde hoekduik. Je maakt hierbij een loodrechte hoek met je bovenlichaam en je benen. Als de snorkelaar weer boven komt, blaast hij eventueel het water uit de snorkelbuis, zodat hij weer normaal kan ademen.

 

Binnen de reddingsbrigade Watervrienden Sittard bieden wij 3 snorkeldiploma’s aan vanuit de NRZ ( Nederlandse Raad Zwemveiligheid). Op dit moment hebben wij om 8.00 Snorkelen 1 en om 09:00 Snorkelen 2 en 3  in het diepe bad liggen.  En wordt minimaal 1 keer per jaar diploma gezwommen. wij beschikken over de licentie Snorkelen vanuit de NRZ

De kandidaten dienen zelf voor hun snorkeluitrusting te zorgen.

(dit is de eerste les niet nodig, instructeurs geven instructie

welke uitrusting voldoet aan de eisen van de NRZ)

 

 

Klik hieronder op het diploma voor de bijbehorende diploma-eisen.

snorkelen1.jpg
snorkelen2.jpg
snorkelen3.jpg
bottom of page